Considering the current EU data protection laws, please take a minute to review the Terms & Conditions for using our services. This document describes how we use your data.
AcceptTransfer all of your data to the upgraded platform to enjoy new features and improved support!
Migration Guide CloseFor å forenkle og effektivisere arbeidet med bildeinnlegging og registrering kommer nå noen nye funksjoner. Du finner dem under punktene 7-9 nedenfor, men først en repetisjon av de funksjonene som allerede har vært i bruk en stund.
Via masseinnlegging fra en mappe med bildefiler utenfor Primus kan du legge inn bilder i eksisterende objektsposter.
Fra tidligere kan du som en del av masseinnlegging legge til bildeinformasjon som i Primus knyttes til bildefilen og bilde id.
Fra tidligere kan du i forbindelse med masseinnlegging legge inn bildefiler og samtidig opprette nye objektsposter for bildefilene i Primus.
Fra før kan du også
Så til de nye funksjonene som medfører at det nå er to faner i vinduet for masseinnlegging. En fane for konfigurering, og en fane for listen over bildefiler.
Målet er å effektivisere og forenkle arbeidet i Primus. Her er noen eksempler. Legg gjerne inn flere i kommentarfeltet ut ifra deres egne erfaringer.
Eksempel A: Registrere digitale foto fra analog fotosamling som er digitalisert.
Museet digitaliserer foto i større omfatning intern eller eksternt. Resultatet er bildefiler med negativets eller positivets nummer som bildefilsnavn. Det blir vanligere at de som digitaliserer også kan legge inn fotografens navn eller ukjent i metadataen og kanskje informasjon om bildet som står på eller ved bildet.
Bildefilene legges inn som masseinnlegging og fotoposter opprettes i en bestemt samling av en viss objekttype, og med et bestemt registreringsnivå. Fotoposten får et autogenerert id-nr. som følger samlingen og objekttypens identifikasjonsnr-format, og en mappe med de nye objektpostene blir opprettet i Primus. Fra bildefilsnavn og metadata kan informasjonen hentes og plasseres i riktig felt i objektsposten. Bildefilens navn som fotografen brukte kan være interessant å bevare, og kan legges inn som alternativt nr. av en gitt type. Den resterende metadataen lagges inn i objektpostens felter for fotograf, motivbeskrivelse og andre felt som kan være relevant.
Mappen som opprettes i forbindelse med masseinnlegging kan da brukes til ytterligere metaoperasjoner. Kopi kan benyttes for å kopiere informasjon fra en godt forberedt malpost som inneholder kopieringsinformasjon. Dette kan være en generell fagbeskrivelse eller annen informasjon som kan være nyttig sette på alle elementene i mappen. Obs. Merk da ikke kopier fotograf, foto dato eller alternativt nr.
Objektpostene kan senere fylles ut med mer spesifikk informasjon om emner som motivbeskrivelse, emneord, avbildet, navn og sted. Også dette kan gjøres som mindre metaoperasjoner eller som tilleggsregistrering en post av gangen.
Eksempel B: Registrere objekter i et magasin med ikke enda registrerte objekter.
Fotografer objekter i magasinet (helst med bra kamera, kamerainnstillinger, og svak lysinstilling). Fotografer gjenstanden på en hylle om gangen og benevn bildefilene i henhold til nummeret objektene er markert med. Legg alle bildefilene fra en hylle inn i en mappe som heter plassering/plasseringskode.
Bildefilene legges inn som masseinnlegging og objektsposter opprettes i en bestemt samling av en viss objektstype, og et bestemt registreringsnivå. Objektsposten får enten bildefilens navn som id-nr, eller om dere har byttet til et nytt id-system legges bildefilens nr som alternativt nummer, og det autogenereres et nytt id-nr. ut i fra samling og objekttype. Pass på å navngi mappen som opprettes ved masseinnleggingen med plasseringsinformasjon fra objektenes plassering.
Mappen som opprettes i forbindelse med masseinnleggingen kan deretter brukes til ytterligere mata-operasjoner der kopiering kan brukes til å kopiere informasjon fra en godt forberedt malpost med info om plassering og annen informasjon som er felles for alle elementene i mappen.
Objektpostene kan da tilføres mer spesifikk informasjon om mer utfyllende gjenstandsinformasjon. Også dette kan gjøres som mindre metaoperasjoner, eller som tilleggsregistreringer av en post om gangen.
Tags:
Views: 46
Welcome! To view all notes, click here.
Created by Admin Oct 14, 2012 at 5:11pm. Last updated by Admin 3 hours ago.
Västmanlands läns museum är ett kulturhistoriskt museum med rötterna i historien. Vi finns på Karlsgatan 2 i Västerås. Att samla, vårda, förvalta och tillgängliggöra är våra ledord. Sedan starten 1861 har vi samlat på det mesta som går att samla på; fotografier, arkivalier, arkeologi, kulturhistoria,…
Created by Gunn Walmann, KulturIT Jun 26, 2018 at 10:17am. Last updated by Gunn Walmann, KulturIT Jun 26, 2018.
Setesdalsmuseet er eit regionalmuseum for kommunane Bykle, Valle, Bygland, Evje og Hornnes og Iveland. Setesdalsmuseet er ein del av Aust-Agder museum og arkiv.
Setesdalsmuseet har ei 100 år gamal historie. Setesdalskulturen var velkjend, men så langt hadde filosofien vore å hente ut…
ContinueCreated by Gunn Walmann, KulturIT Jun 21, 2018 at 2:22pm. Last updated by Gunn Walmann, KulturIT Jun 21, 2018.
© 2019 Created by Admin.
Powered by