Considering the current EU data protection laws, please take a minute to review the Terms & Conditions for using our services. This document describes how we use your data.
AcceptTransfer all of your data to the upgraded platform to enjoy new features and improved support!
Migration Guide CloseI helgen gikk #hack4no av stabelen for andre gang. Også i år var KulturIT tilstede for å videreformidle alt gullet som finnes i museumssektoren. Statsråd i kommunal- og moderniseringdepartementet, Jan Tore Sanner, var ivrig opptatt av hvilke data som kultur- og museumssektoren hadde. På bildet sammen med direktør i Kartverket Anne-Cathrine Frøstrup.
I 2014 ble #hack4no arrangert av Kultur- og naturreise sammen med Kartverket, Kulturrådet, Miljødirektoratet, Riksantikvaren og Riksarkivet, mens i 2015 var statfettpinnen overlevert til Kartverket og Difi. #hack4no er et hackathon: et konkurransemaraton som gjennomføres på ca 30 timer. Målet er å bruke åpne offentlig data til å lage ny og innovative løsninger. Det var et hackaton for barn som lekte seg med minecraft, norgeskart og 3dprinting og et for voksne. Rundt 300 personer var tilstedet i løpet av helga. Det ble dannet lag og 11 konkurransebidrag ble sendt inn. Av disse brukte 3(4) data fra kultursektoren.
NærKultur
Lagets beskrivelse: NærKultur er en app som gir deg video og lyd fra stedet der du er akkurat nå. Målgruppen for appen er primært voksne, kulturinteresserte mennesker som vil lære mer om stedet der de er. Appen bruker Wikipedia for å finne interessante steder basert på lokasjonen din, og søker deretter etter videoer fra NRK for dette stedet. Vi har en fungerende prototype for dette. På sikt ønsker vi å legge inn flere kilder, som Kulturminnesøk, Historiske bilder fra Digitalt museum og innhold fra Digitalt fortalt.Datakilder:
- RK: http://v8.psapi.nrk.no/
- Norsk Wikipedia: http://no.wikipedia.org/w/api.php
Illustrasjon: NærKultur på Google DocsLaget: Jonas Strømsodd, Kristian Gobel, Harald Stavestrand, Jon Olav Eikenes, Sonja Bordewich og Cato Kolås.Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-posta...
By.no (IntraHouse)
By.no (ByPortal) samler posisjonsbasert informasjon fra mange kilder, og viser dem på kartet i nærområdet, eller der man velger å se mer om. Brukere får anledning til å utforske nærområdet for å finne kulturminner, bilder, nyheter, og få vite om vær og trafikkmeldinger der man er. By.no inkluderer åpne data fra Kartverket, Norvegiana/Kulturnett, Yr.no og Dit.no, og henter i tillegg inn data fra Wikipedia (Norge), Twitter, Flickr og OpenStreetMap (som kan brukes som alternativt visningskart). Man kan søke på stedsnavn, eller bruke nåværende posisjon (fra nettleser eller mobilenhet) for å bruke nærområdet som utgangspunkt. Alle norske byer og tettsteder er markert på kartet, slik at man kan velge stedsnavnet for mer informasjon, værvarsel, trafikkmeldinger, og treff fra Kulturnett og sosiale medier. Man kan også velge hvilke informasjonskilder man vil merke av på kartet, slik at man kan utforske kulturhistorie og andre ting i næromådet.Datakilder:
- http://data.norge.no/data/statens-kartverk/visningstjenester-fra-ka...
- http://data.norge.no/data/norsk-kulturr%C3%A5d/norvegiana-api
- http://data.norge.no/data/norsk-rikskringkasting/trafikkmeldinger-f...
- http://data.norge.no/data/meteorologisk-institutt/v%C3%A6rdata-fra-...
Illustrasjon:
Tjenesten på web er også klargjort for å bruke stedsnavn direkte i URL, som http://hønefoss.by.no/, http://bergen.by.no/, http://oslo.by.no/, osv., og ble gjort tilgjengelig for offentligheten i 23-tiden fredag 5. juni. Tjenesten har vært under intern utvikling den siste måneden, i forbindelse med hackathon.Laget: Kim André Akerø, Jan Leslie Aamås, Torben Schmidt og Divya-Ram Kishinchand Daswani.Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-posta...
Skulpturvandring
Lagets beskrivelse: Vi har et stort ønske om å gjøre kunnskapen om norsk skulptur mer tilgjengelig for publikum. I anledning av at det er 70 år siden frigjøring ønsker gruppen å lage en app om de norske krigsminnesmerkene etter 2. verdenskrig.Datakilder: API-et til Digitalt museum og bakgrunnskart fra Kartverket.
Illustrasjon: http://minnesmerkerioslo.weebly.com
Laget: Guro Berger, Thomas Berg, Rune Myrland
Opplev Norge
Lagets beskrivelse: Opplev Norge er en Android app med fokus på kulturelt innhold. Utforsk kultur nær deg. Del dine funn med venner og kjente. Vi ønsker å synliggjøre alt som er registrert av kulturdata i Norge. Det er fantastisk mye interessant innhold som bare venter på å bli tilgjengeliggjort.Datakilder:
Laget: Jørgen Nystad og Håvard Suleng
I år var det fire kategorier man kunne vinne i. Tre av de ble bestemt av en jury. Juryen bestod av Robert Nordan (Norkart), Sarah McSeveny-Åril (Kultur- og naturreise), Tomas MCartin Holtan (Kartverket) og Heather Broomfield (Difi). Juryen kåret disse til vinnere.
Laget: Lars Selstad, Ina Viktoria Kristiansen og Kay Frode KristiansenTjenesten retter seg mot problemet med spøkelsesteiner i sjøen. Gjennom en app med et stort preg av gamification vil vi engasjere; dykkere, dykkerklubber og miljøvernorganisasjoner. Gamification belønner søk, opphenting og engasjement fra målgruppen. I bakgrunnen bygges det opp et register som effektiviserer søk og arbeid for fremtiden.
Sjøen deles inn i soner med ulike formål og verdier (både gjennom virtuelle poeng og belønning i form av betaling). En bruker kan registrere utførte søk og opphenting innenfor sonene.
En oppdragsgiver (f.eks. Fiskeridirektoratet) kan registrere et spesifikt oppdrag i en eller flere ønskede soner. Gjennom crowdsourcing kan bidragsgivere registrere økonomiske bidrag i en eller flere soner, som oppmuntrer til søk i det aktuelle området.
Ved videreføring av prosjektet vil et samarbeid med Fiskeridirektoratet være aktuelt. Samkjøring av register for tapt fiskeredskap kan integreres i løsningen, og eventuelle panteløsninger for innlevering av funnet teine.
For presentasjonen under #hack4no er det benyttet åpne kartdata lastet ned frahttp://kartverket.no/kart/gratis-kartdata/. For endelig app vil bruken av data fra Kartverket være omfattende.
Laget: Albin Larsson, Alice Polenghi, Davide Rapotez, Peter Bremer og Bjørn Hjelle.
Dette er et lærerikt og engasjerende spill som går ut på å registrere arter du ser og som du tar bilde av. Du får poeng etter hvor sjelden arten er, og du kan få ekstrapoeng dersom du er først til å registrere en art, er den som har observert arten lengst nord, om du har fått mange 'likes' for et bilde, osv. Spillet har en sosial komponent ved at du kan konkurrere med venner, komme på top 10-liste, dele på Facebook.Observasjoner som meldes inn i spillet skal rapporteres videre til Artsdatabanken og er således med på å berike nasjonale og internasjonale databaser.
Spillet vil ha lav brukerterskel og skal kunne brukes av både unge og gamle, i skoleklasser, speidergrupper, og andre. Det vil øke kunnskapen om og vekke interesse for natur og arter og vil skape trang til å utforske. Vi ser for oss at dette blir en ny hobby på samme måte som for eksempel geocaching.
Atle Frenvik Sveen laget en visualisering og søk i norske bryggerier, barer og polutsalg. Treffer godt på håndtverksøl-bølgen.Webside/app med lett python-backend, PostGIS base og mye javascript. Benytter seg av screenscraping av diverse sider, OpenStreetMap-data, samt api-er fra svv for ruteberegning og adressesøk fra Kartverket, i tillegg til kommunegrenser og befolkningsdata (snart) til statistikk.
Visning: #Ølkart
Publikumsprisen blir kunngjort 8. juni kl 18.
Tags:
Views: 23
Welcome! To view all notes, click here.
Created by Admin Oct 14, 2012 at 5:11pm. Last updated by Admin 6 hours ago.
Treff gode kollegaer til en hyggelig fagdag. Meld deg på vårens brukermøter i Oslo (Gardermoen) og i Stockholm.Påmelding brukermøte
Created by Tove Wefald Pedersen Feb 22, 2016 at 1:33pm. Last updated by Tove Wefald Pedersen Feb 22, 2016.
Takk til alle som bidro på workshopen. For de som ikke hadde mulighet til å delta, ligger det mer informasjon om arbeidet med DigitaltMuseum4 på hjemmesidene våre, kulturit.org/prosjektdigitaltmuseum.
Det er også mulig å melde seg på de neste workshopene for å være med å skape veien videre.
Created by Gunn Walmann, KulturIT Feb 5, 2016 at 11:19am. Last updated by Gunn Walmann, KulturIT Feb 5, 2016.
© 2019 Created by Admin.
Powered by