Første versjon av KulturNav person er integrert i DigitaltMuseum v3.8

DigitaltMuseum v3.8 inneholder førsteversjon av KulturNav person. Ved søk ligger treffene i KulturNav under artikler. I førsteomgang har vi tatt inn kun et utvalg av lister (arkitekter), men flere lister som er registerert i KulturNav vil bli tilgjengelig fortløpende. Under relaterte objekter vises i denne versjonen et begrenset antall. Dette vil bli videreutviklet for å vise alt. Gi oss gjerne innspill til videreutviklingen! 

Views: 101

Reply to This

Upload Files

Attach files (limit: 7MB)

Replies to This Discussion

Delete

Er det derfor det er veldig få gjenstander der nå da? Kjører dere en helt ny opplastning kanskje?

Delete

Det er ikke alle KulturNav personene som i dag har knytninger. Av de som har mange, listes ikke alle treffene ut per i dag. Den løsningen som ligger ute er første versjon og vil bli videreutviklet, så gi oss gjerne innspill! 

Delete

Hej,

Jättespännandet att se!

Vi har tittat på Ferdinand Boberg (se bifogat dokument) och har några kommentarer:

 

Fula rubriker på engelska  t ex "ARTIFACT_PERSON_Biography" måste ändras

Det borde vara samma sök-  och visningsfunktions som på förstasidan:

- Man ser nu bara de första 10 relaterade objekt. Man måste kunna klicka sig vidare. Vi ha många personer med hundratals, ibland tusentals anknytningar, om man inte hittar alla, blir det inte meningsfullt.

-  Träfflistan borde visa enbart poster med bild (eller poster med bild först).

- Filtreringen i vänsterkanten borde ligga kvar.

- Om man står i en objektspost som har anknytningen Ferdinand Boberg så borde man hamna på artikeln om honom om man klickar på hans namn. Det gör man inte.

 

 

 

 

Attachments:
Delete

Hei Malin!  Feil i tekst skal vi få tatt så raskt som mulig! Innspillene til treff og sorteringer er veldig interessante! Tusen takk!

Delete

Hej,

i samband med den nya versionen av DiMu har det hänt något med fältet Referenser under Tilläggsinformation. På Armémuseums poster har ordet "None" smugit sig in efter de inventarienummer som visar samhörande objekt, se nedan. Så ska det inte se ut.

Vidare ser de autogenererade artiklarna från Wikipedia konstiga ut i början. Det som står efter Fil: är bildtexter och borde inte visas i artikeln.
Frack

Fil:Spy Delacouur.jpg miniatyr|Engelsk herre (Mr John Delacour) i frack med svart väst 1885. Fil:VincentLopezMic.jpg miniatyr|Orkesterledaren Vincent Lopez i frack med vit väst på 1920-talet. fler källor månad 2013-05 Frack (via tyska Frack ursprungligen

Hälsningar Johanna

l
Delete

Hei Johanna. Dine tilbakemeldinger er nortert som feil og meldt til utvikling for retting. Hilsen Trude

Delete

Vi har märkt att personer från Flygvapenmuseums databas nu finns publicerade på Digitalt Museum (ses genom att bocka för 'Visa objekt utan media' och sedan typen 'Personer' ) Den träfflista som då dyker upp visar däremot inte namn, utan endast ID-nummer för posten. Så ska det väl inte vara ? Samma sak gäller för Hallands Kulturhistoriska museum, SMHA samt Kalmar länsmuseum.

Träfflistan för Flygvapenmuseum innehåller 58 personnamn, några med och några utan knytning till objekt. Vi förstår däremot inte varför det är just 58 namn som listas, då vi i Primus har långt fler namnposter av typen Person som är markerade med 'Kan webbpubliceras'

Reply to Discussion

Upload Files

Attach files (limit: 7MB)

Text Box

Notes

Notes Home

Welcome! To view all notes, click here.

Created by Admin Oct 14, 2012 at 5:11pm. Last updated by Admin 5 hours ago.

Västmanlands läns museum er publisert på DigitaltMuseum

Västmanlands läns museum är ett kulturhistoriskt museum med rötterna i historien. Vi finns på Karlsgatan 2 i Västerås. Att samla, vårda, förvalta och tillgängliggöra är våra ledord. Sedan starten 1861 har vi samlat på det mesta som går att samla på; fotografier, arkivalier, arkeologi, kulturhistoria,…

Continue

Created by Gunn Walmann, KulturIT Jun 26, 2018 at 10:17am. Last updated by Gunn Walmann, KulturIT Jun 26, 2018.

Setesdalsmuseet er nå publisert på DigitaltMuseum

Setesdalsmuseet er eit regionalmuseum for kommunane Bykle, Valle, Bygland, Evje og Hornnes og Iveland. Setesdalsmuseet er ein del av Aust-Agder museum og arkiv.

Setesdalsmuseet har ei 100 år gamal historie. Setesdalskulturen var velkjend, men så langt hadde filosofien vore å hente ut…

Continue

Created by Gunn Walmann, KulturIT Jun 21, 2018 at 2:22pm. Last updated by Gunn Walmann, KulturIT Jun 21, 2018.

Groups

© 2019   Created by Admin.   Powered by

Badges  |  Help  |  Privacy Policy  |  Terms of Service