Det er nå muligheter for å sende inn kommentarer og forslag til å forbedre løsningen frem til lansering. Gode brukerdialoger står sentralt i vårt utviklingsarbeid. Vi håper derfor du kan ta deg tid til å teste løsningen og gi oss tilbakemeldinger som vi kan ta stilling til frem til lansering. 

Vi planlegger lansering av ny versjon den 15.november. Finner du feil? Er all informasjon blitt ivaretatt i visningen av objektet?

Tilgjengelige beta-versjoner:

Vær klar over at ikke alle funksjoner er tilgjengelig ennå, se DigitaltMuseum4 for mer informasjon. 

Gi oss tilbakemeldinger på epost

Views: 103

Reply to This

Upload Files

Attach files (limit: 7MB)

Replies to This Discussion

Delete

Takk til alle som har sendt tilbakemeldinger. Vi setter stor pris på dette, og flere av forslagene blir med i DM4 som lanseres 15. november.

Vi fortsatt gjerne ha tilbakemeldinger og endringsforslag, men etter arbeidstid fredag 21.10, setter vi strek for endringsforslag. Feilretting vil fortsette fram mot leveransedatoen.

Jeg håper på å høre fra flere av dere i løpet av uken.

Delete

Hei,

Betyr det du skriver ("etter fredag 21.10 setter vi strek for endringsforslag") at dere anser dere for ferdig med utvikling av DiMu 4 og ikke kommer til å endre eller forbedre noe særlig?

Jeg spør fordi det er mange ting som er bedre i DiMu4 enn tidlgiere, men også en del som ikke fungerer bra nok syns jeg. 

mvh

Kristin H.
Vestfoldmuseene

Delete

Hei Kristin,

Meningen var på dette tidspunkt å sette en frist for når tilbakemeldinger som ville bli vurdert i utviklingen fram til lansering måtte være gitt. Vi ønsker selvsagt tilbakemeldinger og synspunkter på hvordan vi kan gjøre DM4 enda bedre i tiden fremover velkommen.

Mvh

Espen Nordenhaug

Produktansvarlig DigitaltMuseum 

Delete

OK, takk - det var bra :)

Vi jobber systematisk med rydding i Primus-registreringene nå, og ser i den forbindelse mer eller mindre systematisk på hvordan ting vises i DiMu, og hva som faktisk vises i DiMu og ikke - og her er det en del ting som kunne vært bedre, bl.a. mht lenking, og å vise ting som ligger i autoritetslister i stedet for fritekstfelt for historikk. Et eksempel på dette er at bare data som  i Juridisk person ligger i Historikk > Historikk/Biografi blir synlig på DiMu, ikke det vi har lagt inn i Historikk > Hendelser. Dette er synd, da vi ser for oss at dersom Hendelsene også kom på DiMu, ville man - f.eks. i for et skutemaleri hvor vi har lagt inn info om skipet i Personposten om skipet - kunne klikke seg direkte videre til andre skuter bygd ved samme verft, eller seilt av samme kaptein, eller eid av samme rederi. I personposten om kunstneren, ville man kunne klikke seg videre til andre skip malt av samme kunstner. 

Vi ser også at det er visse ting i DiMu grensesnittet som fra et brukerperspektiv ikke er særlig intuitivt, bl.a. kartvisningen.


Espen A. Nordenhaug said:

Hei Kristin,

Meningen var på dette tidspunkt å sette en frist for når tilbakemeldinger som ville bli vurdert i utviklingen fram til lansering måtte være gitt. Vi ønsker selvsagt tilbakemeldinger og synspunkter på hvordan vi kan gjøre DM4 enda bedre i tiden fremover velkommen.

Mvh

Espen Nordenhaug

Produktansvarlig DigitaltMuseum 

Delete

Takk for tilbakemelding og innspill. Vi mener DM har blitt bedre på mange områder, men som du sier er det rom for forbedring. Det vil åpenbart være nyttig å få på plass flere innganger til innhold og kontekst, og se på muligheter for å forbedre og synliggjøre koblinger og knytninger i innholdet. I det du nevner vil jo også KulturNav kunne spille en viktig rolle. Tar gjerne en nærmere prat om dette.

Noe av det vi jobber med nå er nettopp justeringer og forbedringer av grensesnittet. Konkrete tilbakemeldinger på dette vil vi gjerne høre. Du nevner kartet. Jeg mener det åpner for en veldig nyttig tilnærming til å utforske innhold med lokasjonsdata. Hva er det du tenker at ikke fungerer godt nok? 

Med ønske om et godt nytt år.

Espen

Reply to Discussion

Upload Files

Attach files (limit: 7MB)

Text Box

Notes

Notes Home

Welcome! To view all notes, click here.

Created by Admin Oct 14, 2012 at 5:11pm. Last updated by Admin 5 hours ago.

Västmanlands läns museum er publisert på DigitaltMuseum

Västmanlands läns museum är ett kulturhistoriskt museum med rötterna i historien. Vi finns på Karlsgatan 2 i Västerås. Att samla, vårda, förvalta och tillgängliggöra är våra ledord. Sedan starten 1861 har vi samlat på det mesta som går att samla på; fotografier, arkivalier, arkeologi, kulturhistoria,…

Continue

Created by Gunn Walmann, KulturIT Jun 26, 2018 at 10:17am. Last updated by Gunn Walmann, KulturIT Jun 26, 2018.

Setesdalsmuseet er nå publisert på DigitaltMuseum

Setesdalsmuseet er eit regionalmuseum for kommunane Bykle, Valle, Bygland, Evje og Hornnes og Iveland. Setesdalsmuseet er ein del av Aust-Agder museum og arkiv.

Setesdalsmuseet har ei 100 år gamal historie. Setesdalskulturen var velkjend, men så langt hadde filosofien vore å hente ut…

Continue

Created by Gunn Walmann, KulturIT Jun 21, 2018 at 2:22pm. Last updated by Gunn Walmann, KulturIT Jun 21, 2018.

Groups

© 2019   Created by Admin.   Powered by

Badges  |  Help  |  Privacy Policy  |  Terms of Service