Hva ønsker du av neste generasjon av DigitaltMuseum?

KulturIT har sendt en søknad til Kulturrådet for å gjennomføre analyse av dagens DigitaltMuseum, og å utarbeide konsept og målbilde for neste generasjon. Vi ønsker i samarbeid med museene og Kulturrådet å utvikle DigitaltMuseum så vi kan øke innholdskvaliteten og nå ut til flere brukere.

Hvilke områder er viktig for deg?

Les mer her

Views: 85

Replies are closed for this discussion.

Replies to This Discussion

Delete

Vi hadde tenkt å komme med et samlet og systematisk svar på dette, med ønsker fra oss - bare vi får tid til å sette oss ned og diskutere det! ;-)

I mellomtiden melder jeg fra om følgende; ønsker mer fleksibilitet i hvordan velge bilder til toppsaker. Slik det er nå virker det som om man ikke kan velge 'banner-bilde' når man genererer toppsak fra en mappe. Ser ut som det siste bildet i mappa velges automatisk?

Dersom man vil lage toppsak av en enketgjenstand, velges automatisk det første bilde. Brukeren gis ingen mulighet til å velge et annet, eller endre etter at mappen er laget. 

Ønsker også muligheten til å se statistikk for trafikk til både museet OG den enkelte avdelingens trafikk, og hvor denne trafikken kommer fra.

Vennlig hilsen

Kristin

Delete

Strålende tilbakemeldinger. Du peker på viktige punkter vedrørende toppsak-funksjonaliteten og ikke minst statistikkmulighetene. Jeg setter disse inn i lista! Kom gjerne med mer som dette.

Har du/dere øvrige tanker om hvordan vi kan gjøre DigitaltMuseum nyttigere for brukerene våre? Er vi flinke nok til å kommunisere hva som er der, evt hvordan kan vi gjøre dette bedre?

/ Roar Skår

Delete

Vi har masse ideer :) men husker ikke de kloke tankene vi har tenkt i spredte situasjoner. Tenkte derfor vi skulle sette oss ned å se på det, og sende en samlet tilbakemelding.

Når det gjelder toppsak funksjonaliteten, gjelder det samme for dele-funksjonaliteten: hadde vært fint om man kunne velge noe annet enn det første bildet, når man ønsker å dele på sosiale medier.

Cathrine hos oss har meldt en del til Gunn, som visstnok har tatt det ad notam og lagt det i en liste.

Vi har tidligere meldt inn at det bør være mulig å fjerne automatisk genererte Wiki-artikler. Noen ganger er de bare på siden av temaet, andre ganger er de direkte feil og på kanten! Som da betegnelsen "Drakt" genererte en wiki-artikkel om drakter brukt i sadomasikistiske lek!!! :-o

Når man åpner menyen "museer/samlinger" under FILTRER i et søketreff, hadde det vært fint om museene var ordnet alfabetisk.

I et søketreff skulle jeg gjerne hatt en mer tydelig mulighet til å bla til neste objekt i treffet, uten å gå tilbake til trefflista. Slik det er nå, må man klikke på bildet, da får man opp et banner øverst med alle treffene, men det er ikke så lett å vite det! Burde vært begge deler kanskje? Ser at det kanskje er vanskelig å få det til visuelt selvforklarende og brukervennlig? Hadde antagelig fungert med et ekstra sett med "piler" utenfor det grå feltet; slik at man med pilene innenfor det grå feltet (rundt bildet) blar i bildene i den ene posten, mens piler utenfor det grå feltet blar i postene i søketreffet.

Ønsker også muligheten for å laste opp til DiMu fra FotoStation.

:)

Vi kommer sikker på mer vi kan mase på dere om!

mvh

Kristin 

 

Delete

Vi ønsker at kunne opplaste billedfiler fra Fotostation i tiff-format med tilhørende metadata i XMP tillegg for våre metadata.

Ser av annet tilleg at denne funksjon er etterspurt for ca. 5 år siden på dette forum.

Kan noen svare på om dette allerede er implemtert, eller om det finnes en annen metode å overføre Fotostation filer inkl. metadate til Digitalt Museum via Primus eller på annen måte?

mvh

Niels Damgaard

Frivillig Fotoarkivar

Lillesand museum

Text Box

Notes

Notes Home

Welcome! To view all notes, click here.

Created by Admin Oct 14, 2012 at 5:11pm. Last updated by Admin 6 hours ago.

Velkommen til brukermøter våren 2016

Treff gode kollegaer til en hyggelig fagdag. Meld deg på vårens brukermøter i Oslo (Gardermoen) og i Stockholm.Påmelding brukermøte

Created by Tove Wefald Pedersen Feb 22, 2016 at 1:33pm. Last updated by Tove Wefald Pedersen Feb 22, 2016.

Videre arbeid med DigitaltMuseum 4

Takk til alle som bidro på workshopen. For de som ikke hadde mulighet til å delta, ligger det mer informasjon om arbeidet med DigitaltMuseum4 på hjemmesidene våre, kulturit.org/prosjektdigitaltmuseum.

Det er også mulig å melde seg på de neste workshopene for å være med å skape veien videre.

Created by Gunn Walmann, KulturIT Feb 5, 2016 at 11:19am. Last updated by Gunn Walmann, KulturIT Feb 5, 2016.

Groups

© 2019   Created by Admin.   Powered by

Badges  |  Help  |  Privacy Policy  |  Terms of Service