Använd Svenska ämnesord (SAO) och överblicka ditt arbetspass i KulturNav 1.9.1

Nytt år och ny version av KulturNav! Vi planerar att genomföra uppdateringen i början av nästa vecka (21/22 feb). Den första versionen i KulturNav 1.9 innehåller en hel del nytt och nyttigt:

  • Vi har förenklat menypanelen - du växlar mellan meny och trädvy med knappar högst upp i panelen.
  • Vi har lagt till en ny vy i menypanelen: Visningshistorik. Här kan du överblicka alla sidor du öppnat under ditt arbetspass se de sök du gjort i en tidsordnad lista. Du kan därför enkelt gå tillbaka till en tidigare post eller dataset utan att navigera runt så mycket. Listan kan filtreras och tömmas.
  • Vi har skapat en koppling till Svenska ämnesord (SAO) i LIBRIS som förvaltas av Kungl. Biblioteket genom funktionen Sök och importera. Kopplingen innebär att du kan söka och importera termer från SAO som platshållare eller använda SAO-ämnesord som grund för nya egna termer och i matchningar. Kopplingen mot SAO är initierad och finansierad av Statens maritima museer.
  • Vi har gjort länkar till andra system lite lättare att läsa och förstå. Länkar till Svenska ämnesord (SAO) och till Getty AAT visar nu i klartext vilket begrepp som din post länkar till under själva länken. Om du har länkar till SAO eller AAT så kan du lägga till eller uppdatera visningen genom att Uppdatera hämtad information i funktionsmenyn.

Se alla förbättringar i versionshistoriken

Nya val för växling av meny i form av knappar överst i panelen och en ny panel: visningshistorik – som listar alla sidor och sök under ditt arbetspass

Ett ämnesord hämtat från Svenska ämnesord (SAO) med ny visning av länkat begrepp i klartext under länken

Views: 24

Reply to This

Upload Files

Attach files (limit: 7MB)

Replies to This Discussion

Delete

Den nya versionen av KulturNav är ute nu!

Reply to Discussion

Upload Files

Attach files (limit: 7MB)

Text Box

Notes

Notes Home

Welcome! To view all notes, click here.

Created by Admin Oct 14, 2012 at 5:11pm. Last updated by Admin 7 hours ago.

Västmanlands läns museum er publisert på DigitaltMuseum

Västmanlands läns museum är ett kulturhistoriskt museum med rötterna i historien. Vi finns på Karlsgatan 2 i Västerås. Att samla, vårda, förvalta och tillgängliggöra är våra ledord. Sedan starten 1861 har vi samlat på det mesta som går att samla på; fotografier, arkivalier, arkeologi, kulturhistoria,…

Continue

Created by Gunn Walmann, KulturIT Jun 26, 2018 at 10:17am. Last updated by Gunn Walmann, KulturIT Jun 26, 2018.

Setesdalsmuseet er nå publisert på DigitaltMuseum

Setesdalsmuseet er eit regionalmuseum for kommunane Bykle, Valle, Bygland, Evje og Hornnes og Iveland. Setesdalsmuseet er ein del av Aust-Agder museum og arkiv.

Setesdalsmuseet har ei 100 år gamal historie. Setesdalskulturen var velkjend, men så langt hadde filosofien vore å hente ut…

Continue

Created by Gunn Walmann, KulturIT Jun 21, 2018 at 2:22pm. Last updated by Gunn Walmann, KulturIT Jun 21, 2018.

Groups

© 2019   Created by Admin.   Powered by

Badges  |  Help  |  Privacy Policy  |  Terms of Service